InfoTalia Culinair
  Lastminutes
VACATURES
Bouwgids
Bestemmingen
bouwen & verbouwen
Bouwgids
Recepten
Recept
plantengids
Energie
 
Cocktails & Party logo Koken logo Voeding logo Brood logo Recepten logo Taarten logo Streekkeukens logo Wijn logo Tools
  InfoTalia > Forum > Culinair > Koken en Keuken > Tiramisu  
logo logo logo
logo logo logo
We zoeken nieuwe helden! Enkel vacatures volgens je eigen voorkeur >
  Tiramisu    
     

Om te antwoorden, dien je eerst gratis lid te zijn.
 
Sylvie De Coninck - 1/04/2010
Ik zou graag eens lekkere tiramisu maken, maar er staan op het internet wel duizend recepten en als er dan eens twee recepten ongeveer dezefde ingreïënten hebben dan zijn het compleet andere verhoudingen. Weet iemand hoe het werkelijk moet?
Antwoorden

Sylvie De Coninck - 10/05/2010
niemand??
vandenholt - 28/06/2010
Hoe het echt moet weet ik ook niet, ik heb ook al allerlei recepten uitgeprobeerd. Ik ben tot het besluit gekomen dan het echte recept mijn ogen is : dat gene wat jezelf de lekkerste versie is. Ik heb er dus eentje gevonden dat het ganse gezin lekker vindt en dat ik momenteel altijd maak
Marina - 25/01/2011
omdat ik het eng vind rauwe eieren te eten maak ik de tiramisu op de volgende manier:

2 klontjes/schepjes suiker
2 kopjes sterke koffie afgekoeld
1 pak lange vingers
500 gr mascarpone
4 el koffielikeur (Amaretto, Sambuca of Marsala)
eventueel wat advocaat
cacao (echte, geen nesquick)


2 koppen sterke koffie met 2 klontjes suiker af laten koelen en daar een fikse schuit Amaretto , Marsala of evt. Sambuca in.
500 gram Mascarpone zoeten naar wens met poedersuiker en doorroeren tot het wat zachter is. (niet te zoet, Lange vingers zijn ook al zoet).Eventueel een klein schuitje slagroom erbij. Als variatie een schuitje advocaat (mmm). schaal met wat mascarpone invetten, vervolgens de lange vingers in het koffiemengsel dopen en dan de bodem bedekken. Een laagje mascarpone erover en daarna weer de in de koffie gedoopte lange vingers. Afdekken met de rest van de Mascarpone. De rand van de schaal mooi afvegen, daarna cacao over de tiramisu zeven. Rand afdoen en dan zo'n 8 uur in de koelkast. Bij mij altijd een suc6. Bon appetit

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om terug te gaan naar het Culinairforum >    
logo logo logo
   
Vacatures dicht bij huis
calculator/opmeter
system engineer azure services
productanalist
chauffeur c/leverancier wortegem-petegem
monteur
Vacatures dicht bij huis >
Zoek een recept
Geef een eerste ingrediënt of recept in:
Geef een tweede ingrediënt in:
Geef het type gerecht aan:
Geef de soort keuken in:
Restaurants
» Antwerpen » Oost-Vlaanderen
» Vlaams-Brabant » West-Vlaanderen
» Limburg » Brussel
Tools & Tests
» Testjes » Fruitkalender
» Groentekalender » Kruidenwijzer
» Gewichtconvertor » Keukentermen
» Temperatuurconvertor » Ovenstanden
In de kijker
» Cake bakken » Biscuit bakken
» Pannenkoeken maken Feestmenu's
» Valentijnsrecepten Halloween hapjes
» Taarten bakken  
logo Hosting by COMBELL | InfoTalia | Privacy Policy | Disclaimer | Français
InfoTalia | In balans | Culinair | Psyche | Reizen | Wonen | Tuin | Mama | Dossiers
InfoTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!