InfoTalia Mama
  Lastminutes
VACATURES
Bouwgids
Bestemmingen
bouwen & verbouwen
Bouwgids
Recepten
Recept
plantengids
Energie
 
Home logo Zwangerschap logo Zwangerschapstest logo Geboorte logo Baby logo Peuter en kleuter logo Speeltijd logo EHBO logo Tools logo Forum
  Overzicht Mama | InfoTalia > Mama > Speeltijd > Activiteiten > Artikeldetail  
We zoeken nieuwe helden! Enkel vacatures volgens je eigen voorkeur >
Overzicht sluiten x
Zwanger worden De zwangerschap Baby in jouw buik 9 maanden anders leven
       
De voorbereiding De bevalling De geboorte Ontwikkeling van je baby
Babyvoeding Babyverzorging Baby's wereld Baby en gezondheid
       
Peuter- en kleutervoeding Gezondheid peuter - kleuter Spel en vrije tijd Opvoeding
School      
       
E-cards Voor de kleinsten Meisjes Jongens
Cartoons Televisiefiguren filmpjes Humor
Muziek en MP3 Games    
       
Knutselen Uitstapjes Activiteiten Forum
       
Leuke binnenspelletjes voor op een regenachtige dag

BINNENSPELLETJES - REGENACHTIGE DAG - DANSEN - VERSTOPPERTJE - AFWASSEN - PAARDJE
Als het weer eens regent, is het niet het beste moment om buiten te gaan spelen met je kleintje. Niet getreurd, er bestaan heel wat leuke klassieke en creatieve binnenspelletjes die nooit hun effect missen!
 

Samen bewegen

  • Samen dansen
    Zet de lievelingsmuziek van je peuter op, pak hem bij de hand of neem hem op je arm. Maak eenvoudige dansbewegingen, draai rond en zing mee met de muziek. Peuters vinden het enig om samen door de kamer te dansen. Zo kan je bijvoorbeeld je kindje ook op je voeten laten staan en samen reuzestappen nemen. Plezier gegarandeerd!
  • Sambafeest
    Als de favoriete cd van je kleintje grijsgedraaid is, kunnen jullie zelf ook muziek maken! Verzamel kleine, lege flesjes die je peuter makkelijk vast kan nemen en vul deze gedeeltelijk met rijstkorrels, macaroni, ... Draai de stop er vervolgens weer op en kleef hem af met plakband. Nu kunnen jullie de hele dag zonnige muziek maken en dansen, terwijl het buiten regent. Blijf -om gevaar te vermijden- steeds in de buurt van je spruit, want zijn vingertjes zouden de plakband wel eens los kunnen krijgen.
  • Bruggen bouwen
    Als jij een veilige plank op de vloer of tapijt legt, kan je je dreumes doen geloven dat alles rondom de houten 'brug' de woeste zee is, die gevuld is met gemene haaien en hongerige krokodillen. Kinderen hebben veel fantasie en zullen er alles aan doen om niet van de plank te stappen. Laat je kleintje zijwaarts, al kruipend en op zijn teentjes over de fictieve brug lopen. Valt hij toch in het water? Dan kan je zelf voor het gevreesde zeemonster spelen en je peutertje een leuke kietelaanval bezorgen!

Klassiek amusement

  • Verstoppertje spelen
    Neem het favoriete speeltje van je peuter en leg er een doek overheen. Vraag hem dan heel verbaasd waar het speeltje nu is: 'Waar is Teddy?' Als hij de doek wegtrekt, kan je superenthousiast reageren dat Teddy tevoorschijn is gekomen. Peuters kunnen dit spelletje heel lang volhouden. Als je spruit deze vorm van verstoppertje snapt, dan kan je jezelf verstoppen. Als je achter de kast kruipt en met een piepstemmetje 'Waar is mama?' roept, dan kan je peutertje je beginnen zoeken. Kan hij jou vinden, dan mag je heel blij reageren. Het is immers erg flink dat hij je heeft gevonden! Nu kan je de beurt omkeren.
  • Paardje rijden
    Dit is een rasechte klassieker onder de spelletjes. Zet je kleintje op je schoot en beweeg je knieën op en neer. Houd je bengel goed vast en laat hem kirren van plezier! Probeer ook variatie in de rit te maken. Zo kan het 'paardje' draven, galloperen, maar ook gewoon paraderen.

Andere creatieve spelletjes

  • Standbeeldje spelen
    Ben je recent met je gezinnetje naar een museum geweest en zag je er indrukwekkende beelden? Of zag je tijdens een wandeling in de stad een imposant standbeeld? Dan is dit spelletje een ideale gelegenheid om het woord 'standbeeld' pefect te begrijpen. Laat je peuter rondrennen, springen en huppelen, maar roep op een bepaald moment 'standbeeld'! Dit is een sein om meteen te 'bevriezen'. Kan je kleintje wel goed stilstaan? Keer de rollen om en lach je samen te pletter als iemand toevallig beweegt wanneer dat eigenlijk niet mag.
  • Binnenbowling
    Zoek een paar lege flessen, keukenrollen of knuffels bijeen en zet deze op een rijtje. Zorg ook voor een grote bal die zwaar genoeg is om de doelwitten om te kegelen. Toon het een keertje voor hoe je precies moet mikken en 'bowlen' en laat vervolgens je kleintje zelf proberen. Om het spelletje spannend te houden kan je ook de doelen afwisselen. Zo kunnen de kegels flessen en teddyberen zijn. Of zelfgemaakte kegeltjes gemaakt met keukenrollen.
  • Op de thee
    Vooral kleine meisjes houden van theefeestjes. Hebben jullie twee of meer dochtertjes? Dan kan je met hen 'restaurantje' spelen. Meet jezelf (eventueel met je partner) een butlerlook aan en bedien je prinsesje(s) door guitige cakejes en thee of melk te serveren.
Vorig artikel
Knutselen voor Pasen: tafeldecoratie op kindermaat

 


Lees ook onderstaande artikels:
Knutselen met kinderen in de herfst
Duizendpootpannenkoekjes: een lekkernij voor groot en klein
IJsbeerfeestje
Laat je kinderen eitjes versieren voor Pasen
Paashazen maken, eentje om uit te stallen en eentje om op te eten
Knutselen voor Pasen: tafeldecoratie op kindermaat
Leuke binnenspelletjes voor op een regenachtige dag


Vacatures dicht bij huis
technieker productieafdeling
service technieker
ontwerpingenieur
zorgkundige
kraanmachinist mobiele montagekraan
Vacatures dicht bij huis >
logo
Tools & Tests
» Bereken je bevallingsdatum
» Bereken je vruchtbaarheidsperiode
» Hoe goed voel jij je in je zwangere lichaam?
» Babynamen zoeken?
logo

Bezoek ook

» EHBO bij kinderen
» Zwangerschapskalender
Forum
» Plastic inlegluier broekjes
» vanaf 6 weken sporten/wandelen
» Al 7 weken koorts! Wat nu?
» Alle moeders en aanstaande moeders opgelet!
» Overzicht van het forum bij Mama
logo logo
logo Hosting by COMBELL | InfoTalia | Privacy Policy | Disclaimer | Français
InfoTalia | In balans | Culinair | Psyche | Reizen | Wonen | Tuin | Mama | Dossiers
InfoTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!