recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Gezonde fastfood

Zeg nee tegen junkfood

Gezond zijn is in, het is zelfs trendy. Veel sporten, veel water drinken, niet roken en niet drinken, de trap nemen in plaats van de lift en niet te vergeten een gezonde en evenwichtige voeding. Te veel junkfood past niet in dat plaatje. Moet je dan altijd uren achter het fornuis staan om gezonde maaltijden op je bord te krijgen? Natuurlijk niet. Er bestaan gezonde gerechten die je snel kan klaarmaken �n er is een nieuwe trend in afhaalfastfood: gezonde en hapklare bereidingen. Het is goedkoop, snel klaargemaakt, gemakkelijk om op te eten, lekker, gezond en het hoeft helemaal niet zo duur te zijn.

Anti-fastfood: slowfood
Slowfood is de tegenbeweging van fastfood die zijn oorsprong vindt in Itali�. Enkele personen konden het niet meer aanzien dat fastfoodketens meer en meer de traditionele keukens verdrongen en ze gingen zich organiseren. Vandaag de dag is het een internationale vereniging met nationale takken die tal van evenementen organiseren, nieuwe ontwikkelingen melden en werkgroepen installeren. Slowfood wil zowel consumenten als producenten overtuigen om opnieuw meer tijd en geld te investeren in producten uit eigen streek. Smaakloze fastfood moet de baan ruimen voor smaak, kennis en cultuur uit eigen streek.

Gezonde fastfoodketens

Exki
Exki noemt zichzelf een �kwalitatief snelrestaurant met een gezellig en ontspannend interieur�. Het restaurant biedt natuurlijke en verse producten die op elk moment van de dag beschikbaar zijn. De keten ontstond in Belgi� en overal in Europa duiken tegenwoordig vestingen op. Zowel �s morgens, �s middags, �s namiddags als �s avonds kun je er je hart ophalen bij gezonde en hartelijke snacks, gerechten en drankjes.

Subway
Subway wil een alternatief zijn voor vettige en ongezonde fastfood. Het concept en de restaurants bestaan al sinds 1974 en komt uit de VS. De sandwichbar, met een menu dat grotendeels bestaat uit versgebakken brood, salades en wraps, heeft enorm veel vestigingen in landen over de hele wereld. Dat het net in h�t land van de junkfood uitgroeide tot een succes is een teken dat er wel degelijk een markt is voor gezonde fastfood. Let op: in sommige filialen durven ze wel eens kwistig te zijn met saus op je broodjes.

Andere in Belgi�: Greenway, Lucy Chang, Wok a Way, Tastyworld, Zest
Andere in Nederland: Soupkitchen

Zelf koken
�Geen tijd, geen tijd, hoe zeer het mij ook spijt!� Het konijn uit Alice in Wonderland lijkt nooit tijd te hebben en is altijd op weg naar de volgende afspraak. Dat zie je ook wel vaker bij de mensen om je heen. Ze zijn met allerlei zaken bezig, lopen van hot naar her en hebben nauwelijks tijd om een gezonde en uitgebalanceerde maaltijd naar binnen te werken. Eten is tijdverspilling en kan dus best zo snel en effici�nt mogelijk gedaan worden.
Fastfood is een gemakkelijke oplossing, want koken neemt te veel tijd in beslag. Het kan ook anders! Er zijn tal van gerechten die je in een handomdraai op je bord kan toveren. Gezond, goedkoop, weinig bereidingstijd en immens lekker! Ontdek hier onze gerechtjes!

 

Eet jij gezond? Doe de test!


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding