steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Saint-Germain-des-Prés

Eglise Saint-Sulpice in Saint-Germain-des-Prés (Parijs)

De Italiaans aandoende Saint-Sulpice kerk is een van de mooiste in Parijs. Sinds ze voorkwam in de Da Vinci Code is ze populair bij toeristen.
De majestueuze kerk werd gebouwd tussen 1646 en 1780, maar de funderingen gaan terug tot de 12de eeuw, toen ze nog afhing van de abdij van Saint-Germain-des-Prés. Het is de plek waar de markies de Sade en Baudelaire werden gedoopt, en waar Victor Hugo in het huwelijksbootje trad.
De eerste kapel op de rechterkant (Chapelle des Anges), is versierd met schitterende muurschilderingen van Delacroix, waaronder 'Het gevecht van Jacob met de Engel', het laatste werk van de schilder. Ter hoogte van het koor zit een zonnewijzer in de vloer ingewerkt uit de 18de eeuw. Op de middag komen de zonnestralen door een kleine opening in het zuidelijke transept op een punt op de koperen lijn te staan die naar de witte marmeren obelisk loopt. De precieze plaats is afhankelijk van het seizoen. Tijdens de equinoxen (21 maart en 21 september) raakt de zonnestraal een ovalen koperen plaat bij het altaar.

Metro Saint-Sulpice


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden