steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Kandy en omgeving

Udawattekele sanctuary in Kandy en omgeving (Binnenland van Sri Lanka)

Dit klein stukje oerwoud ten zuiden van Kandy is zeker het bezoeken waard. Ondanks zijn ligging in het drukke Kandy, is het een oase van rust. De veelvuldig voorkomende, inheemse fauna en flora zoals reuze lianen, aapjes, vogels en is makkelijk te bezichtigen via betonnen paden. Bij vochtig weer wel uitkijken naar bloedzuigers en muggen. Een insectenwerend zalfje is zeker geen overbodige luxe op dat moment.

In Udawattekele zijn er ook verschillende meditatieplaatsen en drie grotten. In Chittu Vishudi zou koning Vickramabahu zich verscholen hebben toen zijn stad onder belegering kwam. Ook de brahmaan Senkanda van wie de huidige stadsnaam afkomstig is, zou hier geleefd hebben. Deze grot, Senkandagala-lena, is nog steeds te bezichtigen.

De ingang kan je bereiken door 20 minuten te wandelen vanuit de Tempel van de Tand. Volg D.S. Senanayaka Veediya road en sla na een halve kilometer rechts af aan het postkantoor in de buurt van het gemeentehuis. De ingang zie je rechts van het Tapovanaya klooster.

De inkom is vrij duur te noemen in vergelijking met andere bezienswaardigheden in Sri Lanka maar de kleine 600 LKR ( ongeveer 4 euro ) is naar westerse normen nog steeds laag.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden