recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Marokkaanse keuken

Desserts

Marokkanen zijn echte zoetekauwen. Daarom genieten ze graag van tijd tot tijd van een lekker dessert. Ook voor de nagerechten wordt tijd nog moeite gespaard om een heerlijk en kleurrijk bordje op tafel te zetten. Daarvoor wordt vaak een traditioneel deeg gebruikt, warka genaamd. Het is niet zo makkelijk te verkrijgen buiten Marokko, maar je kan evengoed filodeeg gebruiken, wat makkelijker te vinden is.

� Zo wordt mhancha gemaakt van warka. Het is een traditioneel dessert dat zijn naam dankt aan het woord �hench�, wat slang betekent. Het is een knapperig gebak in de vorm van een opgerolde slang met een vulling van amandelpasta. Zo maak je het.

� Briouats kwamen al eens eerder aan bod bij de voorgerechten. Het zijn een soort koekjes die opgevuld worden met iets lekkers. Dat kan rundvlees of kip zijn, maar evengoed een koude, zoetige vulling. In dit geval maken we amandel-honingbriouats: knapperige, gefrituurde koekjes met een amandelvulling, die dienst doen als dessert. Je kan hier zien hoe je ze maakt.

� Marokkanen werken heel dikwijls met gedroogd fruit in hun eten. Niet alleen in de warme gerechten, ook bij desserts. Een van de veelvoorkomende nagerechtjes is dus gedroogd fruit met yoghurt en amandelen. Het voordeel is natuurlijk dat dit zeer makkelijk te maken is. Het recept vind je hier.

� Heel populair in Marokko zijn ook feqqas, dat zijn koekjes die lijken op kleine sneetjes brood. Ze zijn lekker krokant en bevatten veelal amandelen of gedroogd fruit. Hier vind je het recept voor feqqas met amandelen en rozijnen.

� Keneffa is een bekend dessert dat bij speciale gelegenheden wordt geserveerd. Bij grote evenementen kan een keneffa wel 30 centimeter hoog zijn. Het is een toren van deeg, oranjebloesemcustard en met kaneel bestoven amandelen. Klik hier als je de gewone, meer bescheiden versie van de keneffa wil leren maken.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding