recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Marokkaanse keuken

Hapjes en voorgerechten

Marokkanen tafelen heel uitgebreid, hapjes en voorgerechten kunnen dus niet ontbreken bij een feestmaaltijd. Hun voorgerechten zijn al even rijk aan ingredi�nten als de hoofdschotels. Wees dus niet verbaasd als ze wat meer vullen dan een gemiddeld voorgerecht van bij ons. Het zijn dan ook ��n voor ��n kunstwerkjes. Kijk je even mee naar deze heerlijke voorafjes?

� Lamsvlees is het meest gegeten vlees in Marokko. Deze lamsbrochetjes met munt en champignons vallen dus in de smaak bij menig Marokkaan. Kijk hier hoe je ze kan klaarmaken.

� Briouats zijn een soort van bladerdeegkoekjes met een vulling. In dit recept maken we briouats met kip. Ontdek hier hoe je deze lekkere gefrituurde koekjes kan maken.

� Rghaif del ferran: een moeilijk uit te spreken gerecht, maar des te lekkerder. Het zijn geurige en krokante kruidenbroodjes met een vulling. Leer hier hoe je rghaif del ferran met lamsvlees kan maken.

� Ook vis speelt een grote rol in de culinaire cultuur van Noord-Afrika. Hier zie je hoe je lekkere viskoekjes met harissa en saffraan kan maken.

� Dat Marokkanen graag deeg verwerken in hun gerechten is ondertussen al duidelijk geworden. In dit recept maken we een soort groentewraps. Zo maak je flensjes met spinazie, courgette en kikkererwten.

� Ten slotte vind je hier het recept van geroosterde auberginerolletjes met feta.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding