Sylvie De Coninck - 1/04/2010
Ik zou graag eens lekkere tiramisu maken, maar er staan op het internet wel duizend recepten en als er dan eens twee recepten ongeveer dezefde ingreïënten hebben dan zijn het compleet andere verhoudingen. Weet iemand hoe het werkelijk moet? |
Sylvie De Coninck - 10/05/2010
niemand??
vandenholt - 28/06/2010
Hoe het echt moet weet ik ook niet, ik heb ook al allerlei recepten uitgeprobeerd. Ik ben tot het besluit gekomen dan het echte recept mijn ogen is : dat gene wat jezelf de lekkerste versie is. Ik heb er dus eentje gevonden dat het ganse gezin lekker vindt en dat ik momenteel altijd maak
Marina - 25/01/2011
omdat ik het eng vind rauwe eieren te eten maak ik de tiramisu op de volgende manier:
2 klontjes/schepjes suiker 2 kopjes sterke koffie afgekoeld 1 pak lange vingers 500 gr mascarpone 4 el koffielikeur (Amaretto, Sambuca of Marsala) eventueel wat advocaat cacao (echte, geen nesquick)
2 koppen sterke koffie met 2 klontjes suiker af laten koelen en daar een fikse schuit Amaretto , Marsala of evt. Sambuca in. 500 gram Mascarpone zoeten naar wens met poedersuiker en doorroeren tot het wat zachter is. (niet te zoet, Lange vingers zijn ook al zoet).Eventueel een klein schuitje slagroom erbij. Als variatie een schuitje advocaat (mmm). schaal met wat mascarpone invetten, vervolgens de lange vingers in het koffiemengsel dopen en dan de bodem bedekken. Een laagje mascarpone erover en daarna weer de in de koffie gedoopte lange vingers. Afdekken met de rest van de Mascarpone. De rand van de schaal mooi afvegen, daarna cacao over de tiramisu zeven. Rand afdoen en dan zo'n 8 uur in de koelkast. Bij mij altijd een suc6. Bon appetit |