tuinieren en genieten
plantengids
kind & tuin
gazon
tuinieren
InfoTalia  >  tuin  >  Veilige tuin

Kinderen en tuingereedschap

Van oudsher gebruikt de mens voorwerpen om zijn stuk land te bewerken. Tegenwoordig is dat niet anders. Gereedschap is onontbeerlijk om je tuin te onderhouden. Dat gereedschap is natuurlijk heel praktisch, maar helemaal niet veilig voor kinderen. Ook meststoffen en andere chemische producten vormen een mogelijk gevaar voor kinderen. Hoe beperk je de gevaren van tuingereedschap en hou je de tuin veilig? InfoTalia geeft je enkele bruikbare tips!
  • Laat je tuingereedschap (heggenschaar, spade, hark, snoeischaar, grasmaaier) niet in je tuin rondslingeren! Kinderen kijken niet altijd goed waar ze lopen en kunnen struikelen of zich lelijk verwonden.
  • Geef je gereedschap een plaats waar kinderen er niet aan of bij kunnen. Verzeker je ervan dat het gereedschap niet van zijn haakje, uit de kast of van het rek kan vallen. Een vallende bijl kan bijvoorbeeld heel veel schade aanrichten.
  • Berg gereedschap op met de gevaarlijke delen van je weg. Zo is er minder risico om bij het grijpen verwond te worden.
  • Ben je aan het werk met elektrisch of op benzine aangedreven gereedschap, hou je kinderen dan op een afstand. Je weet nooit dat je even de controle over het toestel verliest als je kind in de buurt is.
  • Laat automatische apparaten nooit onbeheerd achter. Kinderen kennen de kracht van een grasmaaier, een zaagmachine of een automatische heggenschaar niet en kunnen zich er ernstig aan verwonden. Als je niet om de haverklap je apparaat wil wegbergen, kan je voor even de stroomtoevoer afsluiten of de motor afzetten. Lees meer over handgrasmaaiers, elektrische grasmaaiers en automatische grasmaaiers
  • Meststoffen en kinderen zijn ook geen ideale combinatie. De meeste kunstmeststoffen zijn schadelijk voor je kinderen. Misschien kies je dan beter voor organische meststof. Dat vormt absoluut geen gevaar voor kinderen. Als je je gras toch met chemische kunstmeststof wilt bemesten, dan is het beter dat je kinderen de bemeste delen niet betreden tot het is weggetrokken. Bewaar deze kunstmest ook buiten het bereik van kinderen.

 

Kamperen met de kinderen in de tuin.

 

Alles wat je moet weten over een kindvriendelijke tuin, lees je hier!

 

Kippen aanschaffen, waarop letten?


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

tuinieren

plantengids

gazon

kind & tuin