wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  bouwen & verbouwen  >  Kurkvloeren

Kenmerken en eigenschappen van kurkvloeren

Kurkvloeren bieden veel voordelen in vergelijking met andere vloer- en wandbekledingen. Kurk is een duurzaam en slijtvast product dat aangenaam is om op te lopen en nog zoveel meer.

Kurkvloeren zijn duurzaam en slijtvast
Kurk is een duurzaam product dankzij zijn natuurlijke samenstelling. Kurkvloeren worden voorzien van een slijtvaste toplaag. Na het leggen worden kurkvloeren ook behandeld met een speciale vernislaag. Afhankelijk van de dikte en de toplaag kunnen kurkvloeren gebruikt worden voor verschillende toepassingen.
 
Kurkvloeren zijn geluidsdempend
Vanwege zijn cellenstructuur dempt kurk geluiden. Hierdoor worden contactgeluiden tussen de kurkvloer en de dragende structuur van de woning tot een minimum herleid.
 
Kurkvloeren voelen warm en zacht aan
Kurkvloeren creŽren een warm gevoel in huis dankzij de isolerende eigenschappen van kurk. De elasticiteit van kurk zorgt er bovendien voor dat kurkvloeren aangenaam aanvoelen. Ze zijn met andere woorden ideaal om met blote voeten over te lopen.
 
Kurkvloeren zijn hygiŽnisch
Kurkvloeren hebben een vuilafstotende toplaag. Deze laag stoot vuil, bacteriŽn en schimmels af.

Daarnaast trekt een kurkvloer geen stof aan, waardoor het de ideale oplossing is voor personen die lijden aan allergieŽn en aandoeningen van de luchtwegen.
 
Kurkvloeren zijn milieuvriendelijk
Kurkvloeren vormen een 100% natuurlijk product. Kurk is afkomstig van de kurkeik. Het ontschorsen is onschadelijk voor de boom; men herhaalt het gemiddeld om de 9 jaar. Voor kurk verwerkt wordt in kurkvloeren ondergaat het een grondige keuring.

Kurkvloeren zijn vochtbestendig
Kurk is niet alleen vochtbestendig, maar ook waterafstotend. Hierdoor kan het product ook gebruikt worden in natte en vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer. Kies dan wel geen onbehandelde kurk, maar breng een vernislaag aan.

Kurkvloeren zijn onderhoudsarm
Vanwege zijn vuil- en vochtafstotende eigenschappen is een kurkvloer zeer gemakkelijk in onderhoud. De vloer af en toe stofzuigen en dweilen volstaat.
 
Kurk kent meerdere toepassingen
Kurk kan gebruikt worden als vloerbekleding, als afwerking van wanden, als isolatiemateriaal (thermische en akoestisch), egalisatiemateriaal... Bij kurkvloeren komen vooral de kurken plinten en decoratieve materialen goed van pas.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur