wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Verhuizen - Tips

Parkeerplaats reserveren bij een verhuis.

Bij een verhuis kan het handig zijn om een parkeerplaats voor je huis te hebben. Er zijn immers veel zware en grote objecten die via de verhuiswagen in je woning moeten geraken, hoe minder lang je deze moet dragen, hoe beter. Hier lees je hoe je die parkeerplaats zonder problemen officieel krijgt toegeŽigend.

Obstakels plaatsen om een parkeerplaats te reserveren ( zonder vergunning )
Het is niet toegelaten om†zelf een parkeerplaats op de eisen door het plaatsen van een aantal stoelen met een plank erop of door middel van het plaatsen van andere objecten. Een parkeerplaats†maakt deel uit van de†openbare weg en enkel de politie of gemachtigde personen/bedrijven mogen zonder voorafgaande aanvraag plaatsen reserveren. Het plaatsen van objecten op de openbare weg zonder vergunning†is strafbaar en de boete kan†tot 100Ä oplopen.

Hoe reserveren?
Om een parkeerplaats te reserveren ( bijvoorbeeld naar aanleiding van je verhuis ) moet je aankloppen bij je gemeente. Als er een algemeen nummer is, bel je daar eerst even naar. Anders dien je op zoek te gaan naar de technische verkeersdienst of lokale politie.†Zij kunnen je de nodige aanvraagformulieren bezorgen voor een†ďinname openbare wegĒ.†De†documenten dien je minimum 4 werkdagen voor je verhuis in te vullen en mits goedkeuring moet je dan minstens 48 uur voor je verhuizing de nodige borden plaatsen. Deze borden kan je huren bij een verhuurbedrijf of verhuisfirma.

TIP: Vraag bij je aanvraag of de technische dienst van je gemeente de nodige borden verhuurt, bij hen moet je meestal enkel een waarborg te betalen.

Wat in te vullen bij een aanvraag:

  • datum/periode en uur
  • adres
  • aantal benodigde meters

Zorg ook dat je een telefoonnummer opgeeft van een persoon die vlot bereikbaar is tijdens de verhuisdag. Bij eventuele problemen†of controle wordt deze persoon immers†gecontacteerd. Zorg ervoor dat je het goedkeuringsformulier bij de hand†hebt om het te†kunnen tonen als de politie hierom vraagt.

Mijn gereserveerde parkeerplaats is bezet, wat nu?
Als er nog een voertuig aanwezig is op je parkeerplaats bij de aanvang van de verhuis kan je de politie opbellen om het voertuig te laten takelen. Om dit te kunnen bewerkstelligen, is het uiteraard belangrijk dat je het aanvraagformulier bij de hand hebt. Om je verhuis zo vlot mogelijk te laten verlopen, kijk je best een uurtje voor de verhuiswagen toekomt na of er nog wagens op jouw gereserveerde plek staan. Een korte rondvraag in de buurt kan je soms snel de eigenaar van de wagen aanwijzen en je zo†kostbare tijd besparen. De politie geeft namelijk geen prioriteit aan foutparkeren. Een wachttijd van een 2†tal uur is niet uitgesloten.

Verhuizen met een†verhuisfirma
Heb je de verhuis uitbesteed, dan vraag je best of de prijs voor de borden inbegrepen is en of ze deze tijdig kunnen plaatsen.

TIP: Veel professionele verhuisfirma's hebben een jaarvergunning voor het plaatsen van parkeerverbodsborden. Vraag bij aanvang of ze dit ook hebben voor jouw gemeente.

Vlot verkeer gegarandeerd
Ondanks het feit dat je een plaats reserveert op de openbare weg, is het noodzakelijk dat er vlot verkeer mogelijk is. Bij het niet garanderen van vlot verkeer,†zal je de verhuiswagen steeds opnieuw moeten verplaatsen. Probeer daarom steeds op voorhand een kleine analyse te maken van de verkeersdrukte door enkele dagen op voorhand allerhande factoren te controleren ( spits, openbaar vervoer, fietsers, ... ). Merk je dat er potentiŽle gevaarlijke verkeerssituaties kunnen optreden, plaats dan extra signalisatie. Een gevarendriehoek of verkeerspionnen zijn geen overbodige luxe in deze drukke tijden.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur