wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Verven in je woning

Grijze tinten in je interieur

Grijs werd lang beschouwd als een negatieve, vale kleur, symbool van droefheid en smart. Vandaag is grijs echter helemaal in. Deze neutrale kleur staat immers garant voor een geraffineerd en elegant effect en doet de andere kleuren stralen.

Effect van grijs
Het neutrale karakter van grijs verhoogt de intensiteit van andere, levendige kleuren. Warme kleuren worden ondersteund en koude kleuren krijgen extra pit. Een of twee muren in een felle kleur volstaan dan ook als je grijs als basis neemt.
Lichte grijstinten ogen vaak warmer dan wit maar functioneren even goed als discrete achtergrond voor meubels en kleurrijke accessoires.

Waar?
De vele nuances grijs harmoniŽren met de meeste ruimtes, maar aangezien ze voor rust zorgen is het een ideale kleur in de slaapkamer. Lichte tinten grijs verlichten een ruimte, en zijn geschikt voor het salon waar ze zorgen voor een geraffineerde, hedendaagse sfeer. Vaak geassocieerd met ernst, kennis en zakelijkheid zorgt grijs voor positieve vibraties op kantoor samen met warme of felle kleuren.

Tinten
Grijs hoeft niet saai te zijn! Grijstinten zijn immers erg veelzijdig en je kan er prachtige combinaties mee maken om een eigentijdse sfeer te creŽren. Zelfs koele en warme vergrijzingtinten zijn mooi bij elkaar. Zo kan je tinten grijs met een blauwe ondertoon, als leigrijs, prima combineren met grijstinten met een roze schijn als duifgrijs.

Combinaties
Grijstinten passen bij bijna alle kleuren. Net zoals beige laten ze immers de andere kleuren spreken en worden ze, in tegenstelling tot wit, rijker en dieper. Neutrale grijzen stellen zich als het ware af op de accentkleur.

Grijstinten en pastelkleuren scheppen een romantische sfeer en een coocooneffect. Voor een vredige, kokette sfeer, combineer je grijs met lichtroze.

Gecombineerd met nachtblauw bekom je een geraffineerd en subtiel effect. Een aanrader voor een mysterieus interieur!

Helemaal in is een mix van grijs en bruin, voor een sober en naturel resultaat. Een extra natuurlijk, maar frisser effect bekom je met een mooi olijfgroen.

Houten meubels leven op als ze tegen een vergrijsde achtergrond worden geplaatst. Donker hout wordt helder en dieper met koele grijzen, terwijl licht hout een rijkere uitstraling krijgt tegen donkere grijstinten uit de gele kleurfamilie. Bovendien geven grijstinten een eigentijds uitstraling aan rustieke meubels.

Een warme, intieme sfeer bekom je met roodpaarse tinten tegen een grijze muur. Ook een temperamentvolle oranje accentmuur haalt de warmte in het grijs naar boven.

Met een ton-sur-ton palet van lichte, warme grijstinten creŽer je een kalme, chique sfeer. Rijke, warme grijzen geven dan weer een krachtige persoonlijkheid aan een ruimte.

Opletten!
Grijs is de kleur van as, van sombere regenlucht, van mist... Heel wat negatieve connotaties dus. Donkergrijs combineer je dan ook beter niet met sombere tinten. Samen zorgen ze immers voor een somber en zwaar resultaat. Te veel grijs creŽert een vaal en melancholisch universum.†Gebruik levendige kleuren om de somberheid te verdrijven.

Welke kleur ben jij? Doe de test!


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur