wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Verven in je woning

Tegels verven

Geven ouderwetse tegels jouw keuken een onaantrekkelijke indruk of hebben je badkamertegels hun beste jaren achter de rug? Kies er dan voor om je tegels te verven. Dat bespaart je de last van het uitbreken en is tevens veel goedkoper dan tegels vervangen.

Sceptici zullen je vertellen dat tegelverf geen mooi resultaat geeft en helemaal niet dekt op keramische tegels, maar niets is minder waar. Mits een goede voorbereiding en een hoogkwalitatieve verfkeuze kan je jarenlang genieten van prachtige tegels, zonder aan kwaliteit in te boeten. Wil je ook zo�n langdurig resultaat, volg dan het verf-je-tegels-stappenplan!

  1. Verwijder kalk en vet van je tegels met een sterk reinigingsmiddel of speciale tegel- en voegenreiniger. Borstel daarbovenop je voegen grondig uit.
  2. Spoel goed af met water.
  3. Laat je voegen helemaal drogen.
  4. Krab eventuele silicone af met een mesje en behandel daarna met een siliconenverwijderaar. Tegelverf houdt namelijk niet op siliconen.
  5. Plak de omgeving van de tegels af indien nodig.
  6. Verf je voegen. Let wel goed op voor het verschil tussen voegenverf voor droge en deze voor vochtige ruimtes. Was na het verven je tegels af met een vochtige spons. Als je voegenverf loskomt laat je het best nog iets langer drogen. Is een spons niet voldoende om alle verfresten te verwijderen, dan kan je een plastic schraper gebruiken. Hiermee kan je wel je tegels beschadigen, dus wees voorzichtig.
  7. Breng je tegelgrondverf aan. Een goede primer is van belang voor de dekking van je tegelverf. Tegenwoordig biedt met in de doe-het-zelfzaak een zogenaamd twee-componentensysteem aan waarbij je een pakket krijgt van een primer en verf die op elkaar afgestemd zijn. Laat je tegelprimer steeds goed drogen!
  8. Verf je tegels met je (bij voorkeur hoogkwalitatieve) tegelverf. Begin bij de hoeken en randen met een borstel en werk de tegelvlakken af met een schuimrubberen roller.
  9. Laat goed drogen en ga voor een tweede laag indien nodig.
  10. Breng opnieuw siliconen aan op de plaatsen waar je het voordien hebt verwijderd.

© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur