recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Cocktailtips

5 handige tips om de perfecte cocktail te maken

Iedereen die wat handig is, kan een heerlijke cocktail maken. Je hoeft geen ervaren barman te zijn om de lekkerste cocktails te serveren op je cocktailparty. InfoTalia geeft je alvast enkele handige tips om de perfecte cocktail te maken.

De cocktailshaker
Gebruik een handmatige cocktailshaker wanneer je de verschillende ingrediŽnten moet shaken. Je kan bij je ingrediŽnten ijsblokjes toevoegen om de likeur en vruchtensappen koel te serveren. Bij het serveren in het glas, laat je vervolgens de ijsblokjes in de shaker zitten. Shake niet te lang, want dan kan het zijn dat de cocktail te waterachtig gaat smaken doordat de ijsblokjes beginnen te smelten.

Een goede blender
Gebruik een blender wanneer je alle ingrediŽnten echt goed moet mixen. Zo kan je vruchtvlees fijnmalen of ijs vermalen. Indien je een blender gebruikt, start dan langzaam met mixen, op die manier wordt alles goed vermengd.

Roeren
Bij sommige cocktails is het aangeraden om de likeur en de andere ingrediŽnten niet te shaken, maar ze met elkaar te verroeren. Op die manier blijft het alcoholgehalte op peil en voorkom je dat er zich ijs in de cocktail bevindt.

Layering
Een cocktail kan opgebouwd zijn uit verschillende lagen. Dit kan omdat er zwaardere en lichtere likeuren bestaan. Elke alcoholische drank, onderdeel van de cocktail, heeft dan een andere kleur. Om perfect te 'layeren', moet je ervoor zorgen dat de ene likeur niet in de andere vloeit of dat er geen vermenging ontstaat. Laat een lepel rusten op de likeurlaag die al in het glas zit en voeg op de lepel de nieuwe laag toe. Op die manier kan je rustig alle lagen op elkaar leggen.

Fruit
Gebruik exotische fruitsoorten om je cocktail af te werken. Veelgebruikte fruitsoorten zijn ananas, kiwi, banaan, sinaasappel, meloen en kers. Snijd het vers fruit in schijfjes en hang het over de rand van het glas.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding