recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Groenten & Fruit

Groentefiche: Rucola

Of je het nu rucola, raketsla, roquette, mosterdkruid of notensla noemt, het zal je in elk geval niet verbazen dat deze bladgroente vooral gekenmerkt wordt door zijn pittige smaak. Dat heeft de plant te danken aan zijn verwantschap met kool en mosterd. Behalve erg smakelijk in salades en andere bereidingen, wordt rucola van oudsher ook een aantal geneeskrachtige eigenschappen toegedicht. Raketslaliefhebbers zullen bijvoorbeeld graag horen dat deze sla libidoverhogend is, vochtafdrijvend, maagversterkend en een natuurlijke pijnstiller.

Seizoen
Maart tot november.

Op de markt
Rucola moet glanzend groen zijn wanneer je de sla koopt. Hoe jonger de sla, hoe zachter de smaak. Lange bladeren zijn veelal te sterk van smaak.

Hoe schoonmaken?
Spoelen onder stromend water.

Hoe bereiden?
De blaadjes kunnen rauw als sla geserveerd worden of in een andere sla als smaakversterker dienen. Ook in warme pastagerechten of op een pizza smaakt ze heerlijk. De raketsla kan als spinazie bereid worden, al gaat dan veel van de smaak verloren.

Lekkere combinaties
Rucola is een typisch ingrediŽnt uit de Toscaanse keuken en komt dan ook het best tot zijn recht in combinatie met tomaten, parmezaanse kaas, walnotenolie, vis en pasta.

Hoe bewaren?
Rucola kan enkele dagen in de koelkast blijven liggen op voorwaarde dat de sla goed afgesloten wordt van andere groenten en fruit.

Tip:
Gebruik voor de bereiding van pesto rucola in plaats van basilicum.

Recepten

Gegrilde schol met rucola-kappertjesdressing

Vegetarische pasta met rucolasla

Taart met camembert, spekreepjes en notensla


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding