recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Groenten & Fruit

Groentefiche: Chinese kool

Chinese kool ziet eruit als een kool, maar de ietwat zoete smaak doet je anders geloven. De kool werd aanvankelijk alleen in China gegeten en gekweekt, maar tegenwoordig is hij overal populair. Het is een licht verteerbare bladgroente die rijk is aan vitamine C en calcium. Goed voor de aanmaak van rode bloedcellen en de versterking van botten.

Seizoen
Je kan Chinese kool het hele jaar door verkrijgen. In februari, maart en april ligt de productie niet zo hoog.

Op de markt
De bladeren van de Chinese kool moeten er fris uitzien, mogen geen bruine plekken vertonen en de krop moet gesloten zijn.

Hoe schoonmaken
Verwijder eerst de minder mooie buitenste bladeren. Daarna was je de kool. Voor je hem in stukken snijdt, snij je de Chinese kool doormidden, haal je er de harde gedeeltes uit en was je hem nog eens. Je kan de lange bladeren ook in hun geheel verwerken.

Hoe bereiden
De lekkere Chinese kool kan je stoven, roerbakken, koken, in een stamppot verwerken of rauw eten. Je hoeft de kool niet langer dan 10 minuten te koken of te stoven. Let er wel op dat je voldoende water toevoegt, want de bladeren verliezen snel hun vocht bij het koken.

Hoe bewaren
Een Chinese kool bewaar je beter in het groentevak van je koelkast. Maar ook in een open zak op een koele plaats houdt de Chinese kool het lang uit. Eén à twee weken om precies te zijn.

Lekkere combinaties
Uiteraard is Chinese kool lekker in allerlei Chinese (wok)gerechtjes, maar je hoeft je daar niet tot te beperken. Probeer ook eens een eenvoudige combinatie met sint-jakobsschelpen of maak er een lekkere soep van.

Tips

  • Gebruik de lange bladeren om pakketjes te maken. Je kan ze bijvoorbeeld vullen met wat gehakt.
  • De malste stukjes van de Chinese kool vind je meer naar binnen toe.

Recepten

Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees

Chinese kool met eireepjes


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding