recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Groenten & Fruit

Fruitfiche: Druif

Druiven zijn voornamelijk bestemd voor de wijnbouw en die traditie gaat al heel lang terug. De Romeinen hebben een groot aandeel gehad in het verspreiden van deze wijnbouwtraditie in Europa en ook de Kerk heeft zijn duit in het zakje gedaan. Erg zoet zijn deze druiven echter niet en gelukkig bestaan er ook lekker zoete druiven. Ze leveren bovendien een instant energieboost en ontzettend veel vitaminen op en zouden goed zijn voor hart- en bloedvaten. Het ideale tussendoortje dus.

Seizoen
Druiven zijn op hun best van eind augustus tot oktober. Je kan ze wel het hele jaar door verkrijgen.

Op de markt
Gave en frisse druiven zijn een must. Let er ook op dat de steeltjes niet verdroogd zijn, dat kan erop wijzen dat ze overrijp zijn. Tegenwoordig kan je ook druiven zonder pitten kiezen, deze zijn iets aangenamer om te eten.

Hoe schoonmaken?
Druiven was je best eerst onder stromend water voor je ze opeet. Wil je druiven schillen, dan dompel je ze enkele seconden in heet water waarna je ze laat schrikken onder de koude kraan. Met een mesje kan je de schil er dan heel gemakkelijk afhalen.

Hoe bereiden?
Druiven kan je zo eten, meestoven met vlees, verwerken in een salade of cake of aan een warme saus toevoegen.

Hoe bewaren?
In de koelkast zijn druiven nog een vijftal dagen houdbaar. Wil je je druiven later in warme bereidingen gebruiken, dan kan je ze ook invriezen.

Lekkere combinaties
Druiven zijn een heerlijke aanvulling bij een kom ontbijtgranen, bij een aperitiefje en bij kaas. Ze geven bovendien een heerlijke toets aan een tong- of kipreceptje.

Tip
Heb je veel last van je darmen nadat je druiven hebt gegeten, dan moet je misschien eerst de schil en de pitten verwijderen.

Recepten

Druiven en amandelsoep

Waldorfsalade met kip

Rode sangria


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding