recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Groenten & Fruit

Fruitfiche: Lychee

Lychee is een kleine vrucht, maar hij staat dapper zijn mannetje tussen de grotere vruchten. Achter zijn leerachtige schil zit er namelijk een uitermate lekker glazig wit vruchtvlees dat erg sappig en zoet is. Bovendien zit een lychee boordevol voedingsvezels en vitamine C, wat goed is voor de spijsvertering en het immuunsysteem. Het kan dus geen kwaad dagelijks lychees te eten.

Seizoen
Het hele jaar kan je lychees verkrijgen, met topmomenten in december en januari.

Op de markt
Een lychee ziet er uit als een klein, gebobbeld balletje met een rode of roze kleur. Lychees waarvan de schil is losgekomen, neem je beter niet mee naar huis.

Hoe schoonmaken?
Een lychee schoonmaken is heel eenvoudig. Eenmaal je met je vinger de schil hebt gebroken, kan je het gemakkelijk van het vruchtvlees halen. Eet je de lychee zo op, dan hoef je niet per se op voorhand de pit te verwijderen. Je kan het vruchtvlees zo van de pit eten. Meng je de lychee in een fruitslaatje, dan haal je wel de pit eruit door de lychee doormidden te snijden.

Hoe bereiden?
Lychees serveer je best op kamertemperatuur. Je kan ze zo eten, of je kan ze met ijs serveren, in een fruitslaatje of als aperitiefhapje.

Hoe bewaren?
Lychees bewaren na aankoop nog zo'n twee weken in de koelkast.

Lekkere combinaties
Een aperitiefhapje van lychee met een stukje camembert of roquefort zal erg populair zijn. Het sap en vruchtvlees kan je ook uitstekend combineren met vis- of vleesgerechten en geven een frisse toets aan salades met eikenbladsla.

Tip
De harde pit eet je best niet rauw op, maar kan je wel roosteren als je wilt.

Recepten

Fruitsalade met karamelsaus

Meloencocktail met lychees


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding