recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Groenten & Fruit

Fruitfiche: Mango

In tropische landen is de mango net zo populair en vanzelfsprekend als de appel bij ons. De grote niervormige tot ronde tropische vrucht gedijt daar ook beter dan in ons klimaat. Gelukkig worden de vruchten ingevoerd en kunnen we ook genieten van de zachte, zoete smaak van de mango. Eet je elke dag een mango, dan zal je gezondheid daar wel bij varen, want het vruchtvlees zit boordevol vitaminen, anti-oxydanten, vezels en mineralen.

Seizoen
Het hele jaar door kan je mango's verkrijgen.

Op de markt
Grijze of zwarte plekken betekenen meestal niet veel goeds. Een rijpe mango moet een frisse groen-gele, oranje of rode kleur hebben,  Je kan de rijpheid van de vrucht dus niet bepalen aan de hand van de kleur. Je voelt best aan de vrucht om te weten of hij al rijp is. Geeft hij mee, dan is hij rijp. Een extra tip: kijk of er wat vocht uit de steelaanzet sijpelt en controleer eens of hij lekker ruikt. Meestal wil dat ook zeggen dat de vrucht klaar is voor consumptie.

Hoe schoonmaken?
Snijd de twee uiteindes van je mango en schil hem dan volledig. Snijd vervolgens het vruchtvlees rondom de pit in reepjes of blokjes.

Hoe bereiden?
Mango kan je zowel uit de hand eten als klaargemaakt in een gerecht. In oosterse gerechten zal je regelmatig een mango aantreffen.

Hoe bewaren?
Bewaar mango's nog zo'n vier dagen op kamertemperatuur. Bewaar hem liever niet in de koelkast.

Lekkere combinaties
Mango is een verrassend element in fruitsla, maar kan je ook warm bereiden met wat kip, groene curry en banaan of in rijstschotels met aubergine, champignons, tofu, gember en look.

Gerechten

Waaier van eendenborst met mango

Mango cocktail

Hamburger met steak, mango en waterkers


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding