recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Koken op een feestje of voor veel gasten

Oosters tafelgenot

Waan je in het Oosten met deze decoratietips.

Op tafel

††††††††† Gebruik bananenbladeren in plaats van borden. Je vindt ze in de koelafdeling van de Aziatische supermarkt.

††††††††† Leg eetstokjes op tafel. Als je al op voorhand weet dat met stokjes eten niet gaat lukken, leg je alleen vorken en lepels klaar. In de Oosterse keuken gebruikt men enkel messen bij de bereiding van de gerechten. De stukjes voedsel zijn zo klein gesneden dat je geen mes meer nodig hebt aan tafel.

††††††††† Zet kommen met eten in rieten-, bamboe- of wilgentenen mandjes. Met bijbehorend deksel blijft alles langer warm, omdat je de mandjes kan afdekken.

††††††††† Plaats enkele orchideeŽn op tafel.

††††††††† Leg een orchideeŽnbloempje op ieders bord. In de Aziatische supermarkt vind je vaak bloemendecoraties speciaal voor restauranthouders.

Rond de tafel

††††††††† Zorg voor een mand vol exotisch fruit. In de supermarkt is er keuze genoeg: ananas, mango, ramboetans, passievruchten, granaatappel, guave, lychees, papaja, sterfruit,... Je hebt al meteen een dessert bij de hand.

††††††††† Heb je een Aziatische paraplu of parasol? Stel die dan tentoon in de eetruimte.

††††††††† Zet een boeddhabeeld op de kast.

††††††††† Een bonsaiboompje past er ook goed bij.

††††††††† Steek wierookstokjes aan.

††††††††† Met enkele Indiase†kleurrijke sariís of Indonesische sarongs werk je het geheel af.

Creatief

††††††††† Maak een ikebana, een eenvoudig Japans bloemstukje waarbij je wat krulwilg, orchideeŽn en limoenschijfjes in steekschuim prikt. Typisch aan ikebana als bloemsierkunst is de opwaarts gerichte beweging, een symbool voor de verbondenheid van hemel, mens en aarde.

††††††††† Koop goudpapier dat je met een verfborsteltje op oude beeldjes of potjes bevestigt. Het papier mag gerust een beetje los zitten, dan oogt het veel authentieker.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding