steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Vals-les-Bains

Privas in Vals-les-Bains (Ardèche)

Privas is de charmante hoofdstad van de Ardèche en ligt tussen de rivieren de Ouvèze, de Mézayon en de Charalon. Een fenomenaal uitzicht over de vallei heb je vanop Mont Toulon, bereikbaar vanuit de stad via een bewegwijzerd pad.
Privas is ook de voormalige hoofdstad van de Hugenoten, maar uit die periode zijn er weinig overblijfselen. Het kasteel, de vestingmuren en de middeleeuwse huizen werden immers vernield tijdens de godsdienstoorlogen in de 17de eeuw. Een zeldzaam overblijfsel uit het verleden van Privas is de Pont-Louis XIII, een 15de eeuwse brug over de Ouvèze, gebouwd in basalt.
Verder is Privas de onbetwiste hoofdstad van een culinaire topper, namelijk geglaceerde kastanjes of ‘marrons glacés’! Het heerlijke dessert werd in 1882 gecommercialiseerd door Clément Faugier en is tot op vandaag een succes. Elk jaar, tijdens het derde weekend van oktober vindt hier het Feest van de Kastanje plaats. Tijdens de Castagnades wordt een ton kastanjes gepoft op een reusachtig rooster, worden tentoonstellingen georganiseerd en is er animatie in het historische centrum van de stad.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden