steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Vals-les-Bains
vakantie in Vals-les-Bains
Het vulkanische gebied van de Ardèche herbergt tal van koolzuurhoudende bronnen. Het bekendste bronwater is dat van Vals, gelegen op de samenvloeiing van de Volane en de Ardèche. Reeds aan het hof van Versailles werd het ‘eau de Vals’ gewaardeerd en het werd door de Markiezin van Sévigné geroemd om haar weldadige eigenschappen.
Vals-les-Bains is tot vandaag een bruisend kuuroord. Heel wat gebouwen en parken herinneren nog aan de Belle Epoque en de 150 bronnen met tot de verbeelding sprekende namen (La Rigolette, La Constantinoise, La Precieuse) bevatten nog steeds heilzame krachten. Zo wordt het bronwater aangeraden bij spijsverteringsproblemen, suikerziekte, jicht, zwaarlijvigheid en constipatie. Behalve heilzaam is het water ook nog lekker.
Ook de weg naar Vals is erg spectaculair, vooral als je via de Col de la Chavade komt. Het landschap rondom is overweldigend mooi met de met wijnranken, braamstruiken, dennen-, kastanje- en vijgenbomen begroeide heuvels. Hier ruikt het naar de bergen, maar ook al naar de Middellandse zee.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden