tuinieren en genieten
plantengids
kind & tuin
gazon
tuinieren
InfoTalia  >  tuin  >  kamerplanten

Hyacint als kamerplant: breng de lente binnen!

Hyacinten met zijn prachtige bloemen sieren je tuin tussen maart en mei. Als kamerplant geniet je reeds in de winter van zijn frisse geur.

Hyacinten in huis houden
Hyacinten die je als kamerplant houdt, zijn zo behandeld dat ze vroeg bloeien. In de tuinspeciaalzaak vind je ze in verschillende kleuren. Wit, roze en blauw komen nog steeds het meest voor, maar je hebt ze tegenwoordig ook in  paars, geel of oranje.

Koop nooit één enkele hyacint. Hyacinten zijn op hun mooist als ze met drie of vier samen staan. Je maakt in een handomdraai mooie decoratiestukjes:

  • Kies een lage vaas of pot;
  • Leg wat scherven of kiezels op de bodem;
  • Plaats er de bollen op en vul aan met universele potgrond tot de bollen iets meer dan twee derde onder de grond zitten;
  • Maak de aarde goed nat, maar voorkom dat de grond in een moeras verandert.

Als je de potgrond niet mooi vindt, strooi er dan sierkiezels over. Deze kiezels vind je bij de bloemschikmaterialen of decoratieafdeling in de tuinspeciaalzaak.

Verzorging
Als je een gemakkelijk te onderhouden kamerplant zoekt, de hyacint is er één. Het enige wat hij je vraagt is af en toe wat water en klein beetje ondersteuning als de bloementros hoog en zwaar wordt. De hoeveelheid water die je hem moet geven, is afhankelijk van de temperatuur in huis.

Wat als de Hyacint uitgebloeid is?
Eens uitgebloeid, kan je de hyacint op een zonnig plekje in de tuin begraven. Snij pas na een viertal weken het loof af, want de bol heeft dit nodig als voedingsbron om te bloeien.  Een hyacint die binnen reeds gebloeid heeft, zal minder tot zijn recht komen in de tuin. Hou daar sowieso rekening mee. 


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

tuinieren

plantengids

gazon

kind & tuin