wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Financieel: de administratie van je energie

Verbrekingsvergoeding bij energieleveranciers: gratis veranderen van energie

Dien je nog een verbrekingsvergoeding te betalen als je veranderd van energieleverancier of kan je gratis overstappen?

Overstappen van energieleverancier is gratis
Het is sinds september 2012 verboden voor energieleveranciers om bij het veranderen of verbreken van een energiecontract een verbrekingsvergoeding te vragen. Er is enkel nog een wachttermijn van 1 maand die moet gerespecteerd worden.

Vroeger kwam het veelvuldig voor dat verkopers of vertegenwoordigers van nieuwe energieleveranciers de potentiŽle klant voorhielden dat er geen verbrekingsvergoeding diende betaald te worden bij hun oude energieleverancier. Dit klopte niet daar het de oude energieleveranciers was die besliste of er een verbrekingsvergoeding gevraagd werd. Deze vergoeding hing ook af van het opgemaakte contract.

Is gratis kunnen overstappen van energieleverancier zo belangrijk?
Ja dat is het inderdaad! Als particulier kan je deze gratis overstap goed gebruiken omdat, eens de vrijgekomen energiemarkt zijn spelers kent, je vlotter kan kiezen tussen tijdelijke promoties en energieleveranciers die grote stappen voorwaarts doen inzake groene energie.

Hou er steeds rekening mee dat je niet steeds voor zowel elektriciteit als gas dient over te stappen. Je kan perfect voor beiden een verschillende energieleverancier hebben.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur