wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Financieel: de administratie van je energie

VREG-test: vergelijk dienstverlening energieleveranciers

Stroom is stroom, maar dat betekent niet dat de leveranciers van stroom ook allemaal gelijk zijn. Wij leggen je uit hoe je de VREG-test kan gebruiken om de dienstverlening van verschillende leveranciers te vergelijken.

VREG denkt mee
De VREG (De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt) is onderdeel van de Vlaamse overheid en biedt correcte en neutrale informatie over electriciteit en gas in Vlaanderen.

Test
Op VREG kan je met de VREG-test alle energieleveranciers met elkaar vergelijken op het gebied van dienstverlening. Deze onafhankelijke test biedt een eerlijk en duidelijk overzicht van alle verschillen tussen de leveranciers. Zo weet je bij de keuze van een nieuwe leverancier direct waar je aan toe bent en welke optie het best bij jouw situatie past.

Stel je vergelijking samen
Je kunt op de hoofdpagina maximaal drie verschillende leveranciers kiezen om met elkaar te vergelijken. Deze vergelijking wordt opgedeeld in vijf categorieŽn die je naar eigen keuze kan betrekken in de vergelijking. De categorieŽn zijn:

  • Algemene info (waar kan je met je vragen terecht en wanneer?)
  • Dienstverlening (wanneer mag je antwoord verwachten op je vraag?)
  • Kosten bij vroegtijdig beŽindigen contract (wat betaal je wanneer je vroegtijdig je contract wil stopzetten?)
  • Aangeboden betaalmogelijkheden (hoe kan je jouw energieleveranciers betalen?
  • Bijkomende kosten (met welke bijkomende kosten moet je rekening houden?)

Vraag en antwoord
Wanneer je vervolgens op ĎVergelijkení klikt zie je in een duidelijk schema deze vijf categorieŽn opgesplitst in dertig relevante vragen, met per energieleverancier een antwoord. Hierdoor kom je bij voorbeeld te weten dat Eneco via Facebook en Twitter te bereiken is, terwijl ENI en Ebem deze mogelijkheid niet hebben. Of je ziet bijvoorbeeld dat Essent meer klachten krijgt dan Electrabel, maar dat je hier wel sneller iemand aan de lijn krijgt wanneer je ze belt.

Voor- en nadelen
Belangrijk! Deze test gaat niet over de prijs van de energie en ook de verschillende producten die de leveranciers aanbieden worden niet met elkaar vergeleken. De website biedt uitsluitend een vergelijking tussen de dienstverlening van de bedrijven. Je weet na het bezoeken van deze site dus niet direct bij wie je het goedkoopste uit bent, maar wel welke leverancier de beste service biedt.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur