wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  een nieuwe woning kopen

Hoe regel je de huurwaarborg als je een verhuurde woning koopt?

Als je een woning verkoopt dat verhuurd wordt, blijft het huurcontract gewoon doorlopen. De huurwaarborgregeling dient echter wel aangepast te worden.

Jij bent de nieuwe verhuurder 
Aangezien je de nieuwe verhuurder bent, zal de huurder jou aanspreken in verband met de huurwaarborg. Het is dus logisch dat je er dient voor te zorgen dat deze in jouw bezit is of dat je deze, samen met de huurder, kan deblokkeren.

Om bovenstaande te kunnen dien je de huurwaarborg te regelen met de vorige eigenaar.

Dek je in als nieuwe eigenaar / verhuurder
Als nieuwe eigenaar kan je best een extra artikel toevoegen in de verkoopakte met betrekking tot de huurwaarborg. Zeker als de huurwaarborg niet op een geblokkeerde rekening staat.

Liquide huurwaarborg
Is de huurwaarborg in bezit van de vorige eigenaar kan je best een overdracht afspreken. Tijdens deze overdracht tekenen beide partijen dan een overdrachtsdocument.

Beter is nog dat je bepaald dat de vorige eigenaar de huurwaarborg terug geeft aan de huurder en dat de huurder op het zelfde moment een geblokkeerde huurwaarborgrekening opent ten voordele van de nieuwe eigenaar. Een huurwaarborgrekening werkt veel vlotter dan liquide middelen bij eventuele problemen met de huurder.

Geblokkeerde huurwaarborgrekening
Staat de huurwaarborg op een geblokkeerde rekening, dient deze aangepast te worden ten voordele van de nieuwe eigenaar in plaats van de vorige eigenaar. Je kan dit via een standaard document doen van de financiŽle instelling waar de huurwaarborgrekening staat.

Meer informatie over overdracht huurwaarborg bij verkoop van een woning 


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur