wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Retro-interieur

Jaren '50 theetafeltje

Heb je nog ergens een theetafeltje staan? Maak er je eigen jaren '50 ontwerp van!

In de jaren í50 waren pastelkleuren en bloemmotieven erg in trek. Wat heb je nodig om een bijzettafeltje op te lappen en een jaren í50 look te geven?

- een oud houten theetafeltje
- afbijtmiddel
- een verfkrabber
- staalwol
- schuurpapier
- witte grondverf of primer
- verf op waterbasis in een pastelkleur naar keuze
- acrylverf in verschillende tinten
- sjablonen
- acrylvernis

Stap 1: Verwijder de oude vernis- of verflagen met afbijtmiddel. Lees eerst de gebruiksaanwijzing alvorens het middel op de oude verf- en vernislagen te laten inwerken. Krab vervolgens de losgeweekte verf en vernis weg met een verfkrabber. Je kan eventueel wat staalwol gebruiken om de laatste restjes weg te schuren. Met schuurpapier creŽer je ten slotte gladde oppervlakken.

Stap 2: Breng een grondlaag aan met witte grondverf. Eenmaal deze eerste laag opgedroogd is, verf je het tafeltje in de pastelkleur naar keuze. Breng twee ŗ drie lagen aan en respecteer telkens de droogtijd.

Stap 3: Schilder met acrylverf enkele bloemmotieven op het bovenste oppervlak van de tafel. Je kan dit met de vrije hand doen of door middel van sjablonen die je in doe-het-zelfzaken vindt.

Stap 4: Werk het tafeltje af met een laag acrylvernis.

Tip: Tegenwoordig vind je in de betere interieurzaken ook zelfklevende stickers in bloemmotieven, speciaal ontworpen voor op muren of meubels.

Doe de test: Welke designstoel past bij jou?


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur