wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Retro-interieur

Jaren '70 kleerkast

Ga creatief aan de slag en geef je kleerkast een volledig nieuwe look!

In de jaren ’70 stonden geometrische vormen in het middelpunt van de belangstelling. Ook aardetinten waren populair. Ontwerp je eigen ‘seventieskleerkast’ met doorkijkvenstertjes en een schitterende binnenkant. Wat heb je nodig voor deze retrokast?

- een oude houten kleerkast met twee deuren en legplanken
- een decoupeer- of figuurzaag
- afbijtmiddel
- een verfkrabber
- staalwol
- schuurpapier
- witte grondverf of primer
- verf op waterbasis in een aardetint naar keuze
- acrylvernis
- behang met geometrische vormen
- behanglijm
 
Stap 1: Snijd met de decoupeerzaag een rechthoekig venstertje uit het bovenste deel van beide deuren.

Stap 2: Verwijder de oude vernislagen met afbijtmiddel. Lees eerst de gebruiksaanwijzing alvorens het middel op de oude verf- en vernislagen te laten inwerken. Krab vervolgens de losgeweekte vernis weg met een verfkrabber. Je kan eventueel wat staalwol gebruiken om de laatste restjes weg te schuren. Met schuurpapier creëer je ten slotte gladde oppervlakken. Schuur ook de randen van de uitgezaagde vensters mooi egaal.

Stap 3: Geef zowel de buiten- als de binnenkant van de kast een grondlaag met witte grondverf. Eenmaal deze eerste laag opgedroogd is, verf je de buitenkant en de deuren van de kast in een aardetint naar keuze. Breng twee à drie lagen aan en respecteer telkens de droogtijd. Vernis de geverfde delen van de kast.

Stap 4: Behang de binnenkant en de legplanken van de kast met het geometrische jaren ’70 behang. Dat vereist in de eerste plaats nauwkeurig meet- en knipwerk. Breng het behang eerst aan op de achterkant en de zijkanten van de kast. Begin bovenaan en werk naar beneden toe. Behang daarna de boven- en onderkant van de legplanken.

Tip: Leg niet te veel spullen op de bovenste legplank(en) zodat het typische jaren ’70 behang door de venstertjes goed zichtbaar blijft.


Doe de test: Welke designstoel past bij jou?


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur