recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Canarische keuken

Een snuifje geschiedenis

De Canarische keuken kan moeilijk geraffineerd worden genoemd. Het is een heel eenvoudige keuken die trouw blijft aan haar volkse wortels. Sommige specialiteiten, zoals de heerlijke gofio, gaan zelfs terug tot de tijd van de oorspronkelijke inwoners, de Guanchen.

Veel plaatselijke ingredi�nten

De ingredi�nten van de Canarische keuken komen bijna allemaal van de eilanden zelf. Je hebt vis en zeevruchten uit de oceaan, konijnen- en geitenvlees van op de weilanden en bossen en groenten en fruit uit de plaatselijke boomgaarden. Bananen, papaya, durazno - een erg zoete perziksoort, mango, avocado en ananas zijn dus steeds ultravers en van uitstekende kwaliteit.

Columbus' invloed

Ook worden als vanouds heel wat producten uit de Nieuwe Wereld gebruikt, zoals tomaten, bananen en aardappelen, aangezien de Canarische eilanden op de route naar Amerika lagen. San Sebastian de la Gomera was zelfs de uitvalsbasis van Columbus voor zijn ontdekkingstochten.

Creativiteit troef

Met schaarste werd eeuwenlang creatief omgesprongen. Verse, eenvoudige ingredi�nten worden door een originele bereidingswijze omgetoverd tot heerlijke gerechten. Vaak worden met kliekjes nieuwe gerechten gemaakt. Zo wordt ropa vieja gemaakt uit de restjes van de puchero canario.

Spaans-Arabisch

Net zoals in de Spaanse keuken worden knoflook en olijfolie overvloedig gebruikt en ook hier zijn paella, tortilla's, gazpacho en pinchos nationale gerechten. Maar er zijn ook heel wat Arabische invloeden. Komijn en saffraan zijn erg populaire ingredi�nten.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding