recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Canarische keuken

Water en koffie

Canari�rs houden, net zoals de Spanjaarden, van sterke koffie. De Barraquito en de Cortado Leche Leche zijn daarbij heel bekend onder de eilandbewoners. De Canari�rs hebben, onder andere om die koffie te zetten, ook hun eigen mineraalwater, Fuenta Alta.

Koffie

Barraquito

Deze drank, die ook Barraco wordt genoemd is een koffiespecialiteit die heel typisch is voor de Canarische eilanden. Vooral in Tenerife en La Palma wordt de barraquito veel gedronken. De barraquito wordt in een glas geserveerd en bestaat uit verschillende lagen: zoete gecondenseerde melk, espresso, een laagje likeur (Tia Maria of Licor 43) en een laagje gestoomde melk. De koffie wordt met wat kaneelpoeder afgewerkt. Vaak wordt onderaan de koffie nog een limoen- of citroenschil toegevoegd, maar die kan ook op de rand van het glas worden gezet.

Cortado Leche Leche

Deze koffie is d� favoriete koffie op La Palma. Giet een laagje gecondenseerde melk in een glas, giet er een espresso op en vul het glas verder met gewone melk. Je krijgt een bruine koffie met onderaan een laagje wit van de gecondenseerde melk.

Water

Fuente Alta

Dit mineraalwater wordt gebotteld in het dorpje Vilaflor op het eiland Tenerife. Het dorpje ligt op 1.500 meter hoogte en is daarmee meteen ook het hoogste bergdorp van Spanje. Fuente Alta is het meest gedronken bronwater op het eiland Tenerife en is afkomstig van het smeltwater van de Teide. Ook op de andere eilanden wordt water gebotteld uit de plaatselijke bronnen.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding