wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Wassen & Strijken

Help, mijn wasgoed stinkt!

Hoe komt dat toch? Je hebt je vuile kledij gewassen en even later komen de onfrisse geurtjes je weer tegemoet. Net alsof je ze helemaal niet hebt gewassen. Vieze geurtjes van je wasgoed kan je camoufleren of neutraliseren. InfoTalia leert je hoe.

Camoufleren
Geurtjes camoufleren volstaat alleen als kortetermijnoplossing. Hoe pak je het aan? In de handel vind je heel wat sterk geparfumeerde wasproducten. Als je dan ook nog eens een ruime hoeveelheid wasmiddel of –poeder gebruikt, is er van vieze geurtjes niets meer te bespeuren.

Camoufleren helpt je niet om definitief van een muffe geur af te zijn. Bovendien is een dubbele dosis wasmiddel een kostelijke en weinig milieuvriendelijke aangelegenheid. Door te strijken kan het vieze geurtje uiteindelijk toch weer de bovenhand krijgen.

Neutraliseren
Je kan beter de vieze geurtjes neutraliseren. Vooral rook, huisdieren en knoflook laten een zeer indringende geur achter. Is je kledij doordrongen door een bepaalde geur, dan kan neutraliseren wonderen doen.

Neutraliseren doe je met een van de volgende tips:

  • Voeg kleurloze azijn toe aan het laatste spoelwater.
  • Gebruik een stomer om de mufheid te verdrijven.
  • Bestrooi de spullen voor het wassen met vlekkenzout en stop ze zo in de wastrommel. (Vlekkenzout kan je ook gebruik bij muf ruikende schoenen of kasten)
  • Voeg soda aan het waspoeder toe.

Als één keer wassen met bovenstaande tips niet volstaat, probeer je het gewoon nog een keer.

Wacht ten slotte niet te lang voor je in actie schiet. Als je het probleem niet meteen aanpakt, verspreiden de vieze geurtjes zich en dan wordt het moeilijker om ze te verwijderen.

 

Ben jij een huishoudprinses? Doe de test!


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur