recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Griekse keuken

Een snuifje geschiedenis

De Griekse keuken is een typisch mediterrane keuken die tegelijk gelijkenissen vertoont met deze van andere Balkanlanden, Itali�, Turkije en het Midden-Oosten. De keuken wordt gekenmerkt door zijn eenvoud, verse ingredi�nten, de juiste combinatie van kruiden en specerijen en veel gezonde olijfolie. Om kennis te maken met de traditionele keuken ga je best iets buiten het toeristisch mierennest op zoek naar gezellige restaurants of tavernes.

De Griekse keuken is meer dan moussaka, fetasalade en tzatziki. Haar culinaire traditie gaat meer dan vijfentwintig eeuwen terug, en is daarmee een van de oudste ter wereld. Terwijl in de rest van Europa de keuken zich nog beperkte tot primitief barbecu�n, hadden de Grieken het mengen van kruiden en smaken al tot kunst verheven. De Romeinen gingen dan ook prat op hun Griekse chefs en ook het eerste kookboek is geschreven door een Griek!
Door de daaropvolgende turbulente geschiedenis van overheersingen is het culinaire Griekse landschap erg gevarieerd. Verwant met de Italiaanse keuken haalt ze inspiratie uit de omringende Balkanlanden, het Midden-Oosten en vooral Turkije. De vierhonderd jaar durende Turkse overheersing die in 1821 afgeworpen werd, leidde tot heel wat onenigheid, maar ook tot gedeelde delicatesses. Een fusion keuken �avant la lettre� dus!


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding