recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Gezonde fastfood

Multinationals en fastfood: de kritiek

Fastfood brengt op. Enkele fastfoodketens schopten het zelfs tot multinationals met een duizelingwekkend budget en restaurants verspreid over de hele wereld. Denk maar aan McDonalds, Burger King, Pizza hut of Kentucky Fried Chicken. Deze multinationals zijn vaak het mikpunt van felle kritiek. Het voedsel, de reclame en de restaurants, er is overal wel iets mis mee:

Te veel energie
De voornaamste kritiek op het fastfood eten is uiteraard dat het te veel calorieŽn bevat. Te veel calorieŽn creŽert een overschot aan energie waarmee je lichaam geen raad weet. Je eetlustmechanismen worden in de war gebracht en de energie wordt in vet omgezet.
Snelle productie en consumptie is waar het om draait. Het voedsel van fastfoodketens wordt massaal geproduceerd in fabrieken en in vele gevallen kan je fastfood uit het vuistje eten.

Reclame
De reclame van fastfoodketens is ook vaak aan kritiek onderhevig. Kinderen worden gelokt met speelgoed, speciale acties of verschillende kindermenuís. Het is vooral deze reclame gericht op kinderen, die velen tegen de borst stuit.

Restaurants
Een fastfoodrestaurant kan nauwelijks een restaurant worden genoemd. In een doorsnee restaurant wordt je bediend, zit je aan een mooi versierde tafel met comfortabele stoelen in een gezellig interieur en wordt er rustige muziek gespeeld. In een fastfoodrestaurant kom je binnen, plaats je je bestelling aan de balie, ga je met je plateau naar je tafel met ongemakkelijke stoelen. De schreeuwerige kleuren van het interieur en de continu aanwezige chaos van enthousiaste kinderen doen je onbewust sneller eten. Dat is nu net de bedoeling. Fastfoodrestaurants zijn er niet voor gezellige diners, maar voor een snelle hap. Een snelle afwisseling van klanten is daarom het streefdoel.

 

Eet jij gezond? Doe de test!


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding