recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Gezonde fastfood

Te veel fastfood, wat doet het met je?

Je grijpt om de twee weken wel eens naar fastfood en je hebt daar totaal geen last van? Dat is perfect mogelijk. Af en toe fastfood in combinatie met een gezonde en gevarieerde voeding hoeft niet schadelijk te zijn. Het is net het teveel aan fastfood dat negatieve gevolgen kan hebben voor jou en je lichaam.

Fastfood maakt dik
Hamburgers, pizza’s, pita, frieten van de frietzaak of gerechten van de afhaalchinees bevatten meer vetten, suikers en zouten dan wanneer je het zelf vers zou klaarmaken. Vetten, suikers en zouten hebben de kwalijke eigenschap je dik te maken. Verschillende onderzoeken over de hele wereld hebben dit al bevestigd.

Fastfood veroorzaakt diabetes
Vettig eten tast je insuline aan, zodat eten niet meer zo effectief verwerkt wordt en er hoge concentraties suiker vrijkomen in je bloed. Eet je meerdere keren per weer fastfood, dan heb je dus dubbel zo veel kans om diabetes te krijgen.

Fastfood veroorzaakt kanker
Een onderzoek uit Zweden, dat 13 jaar duurde, bracht nog iets schokkend aan het licht. Vrouwen zouden meer gevolgen ondervinden bij een regelmatige fastfoodgebruik. Zij blijken namelijk vaker kanker te krijgen dan andere vrouwen. Bij mannen treedt dat verschijnsel niet op.
 
Fastfood zet aan tot meer honger
Vet eten zou zelfs aanzetten tot meer honger, waardoor je dus meer gaat eten dan je eigenlijk nodig hebt.

Fastfood verhoogt cholesterol en beschadigt de lever
Grote inname van suikers, zouten en vetten verhoogt de cholesterol en is een aanslag op je lever.

Fastfood is verslavend
Overvloedig fastfood eten, is niet gezond, dat is alom geweten. Maar waarom blijft het dan zo in trek? Waarom laat je je zo gemakkelijk opnieuw verleiden door deze caloriebommen. Een mogelijke verklaring kan gevonden worden bij een Amerikaans onderzoek op ratten. Zij vonden dat een biochemische reactie in de hersenen op fastfood een verklarende factor kan zijn. Wanneer je vettig, gezouten en zoet eten naar binnen werkt wordt er een stof vrijgelaten in je hersenen die je een goed gevoel geeft. Dit valt een beetje te vergelijken -maar natuurlijk niet zo extreem- met het gevoel dat het innemen van drugs aan een drugsverslaafde geeft. Hoe meer je zo’n eten eet, hoe meer van die stof wordt aangemaakt en hoe harder je verlangt naar een volgende portie.

 

Eet jij gezond? Doe de test!


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding