wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Huis of woning verkopen

Huis verkopen? Kleine ingrepen maken het verschil!

Je woning snel verkopen gaat niet vanzelf. Je kan een aantal kleine ingrepen in en rond het huis doen om potentiŽle kopers sneller te overtuigen van je woning. InfoTalia geeft alvast een paar handige tips die de verkoop van je huis zullen vergemakkelijken.

Oog voor kleinigheden

Een potentiŽle koper schenkt†meestal veel aandacht aan kleine minpunten van de te verkopen woning (loshangende verfresten, oud behangpapier, vuile resten, opspringende tegels, enzovoort).†Dergelijke†schoonheidsfoutjes kunnen†met kleine ingrepen en een klein budget eenvoudig†verholpen worden.

Interieur van de woning

 • Maak als verkoper altijd dat de woning netjes is opgeruimd. Verwijder alle onbruikbare rommel. Kamers volgepropt met rommel geven een onverzorgde indruk. Door de rommel zal de koper van je woning het moeilijk hebben om een idee te krijgen over hoe zijn nieuwe woning er eventueel zal uitzien. Ook zal hij moeilijker kunnen zien hoeveel stopcontacten er zijn, in welke staat de vloer is en†wat de lichtinval voorstelt.†
 • Maak alle tafels en kasten in het salon vrij van overtollige rommel en boeken. Sorteer alles netjes zodat de kamers rust uitstralen. Stofzuig alle kamers en de traploper. Boen alle vloeren grondig en verwijder vuilsporen. Een vuil en rommelig huis laat een heel slechte indruk na.
 • Maak dat de keuken netjes is opgeruimd. Verwijder alle keukenapparaten van het aanrecht. De potentiŽle koper van je woning schenkt veel aandacht aan het aanrecht en het meubilair van een keuken. De aankoop van een nieuwe keuken weegt zwaar door in het budget van potentiŽle kopers. Werkruimte en plaats zijn heel belangrijk in een keukenruimte, daar deze dagelijks wordt gebruikt. Verwijder†zeker alle aangekoekte etensresten van het fornuis en kookplaten. Een hygiŽnische keuken is onontbeerlijk voor een positieve verkoop! Zijn je keukenkasten verouderd? Geen probleem,†je kan deze vrij goedkoop laten vervangen of laten overtrekken met speciaal daarvoor voorziene folies.
 • Maak†alle ramen langs de binnen- en buitenzijde schoon. Door fel zonlicht kunnen onzuiverheden verschijnen op je raam en dat vermijd je beter.
 • Heb je last van onaangename geurtjes in huis? Ga dan op zoek naar de oorzaak. Dat kan een stinkend putje zijn, een slecht verluchte kamer, oud en stoffig meubilair, enzovoort. Neem je geurtjes onder handen en als dat niet lukt, kan je het probleem ook tijdelijk aanpakken met een luchtverfrisser of door je ruimtes te ventileren.
 • Vervang alle kapotte lampen en†behandel scheuren.
 • Zijn de muren vuil? Herschilder deze dan. Kies voor rustgevende kleuren en tinten. Te schreeuwerige kleuren kunnen de koper afschrikken. Voorzie ook een mooi bloemstuk en maak de woning gezellig. Indien de kopers zich ís avonds aanmelden, voorzie dan in alle kamers sfeervolle verlichting.
 • Zet zeker je deurklinken†goed vast, je wilt niet meemaken dat een koper plots met een deurklink in zijn hand staat.

Exterieur van de woning

De buitenzijde is minstens even belangrijk als de binnenzijde. Het is de eerste indruk die de koper krijgt van je woning. Kijk zeker de†volgende zaken na:

 • Herstel alle afvoerleidingen en regenafvoeren.
 • Verwijder en overschilder alle loszittende verfresten op muren, desnoods schilder je de muur gewoon opnieuw. Bekijk ook eventueel geschilderd schrijnwerk zoals goten, ramen, deuren, scheidingswanden en†tuinmeubelen.
 • Leg, indien†nodig, nieuwe pannen op het dak. Een nieuw dak geeft een verzorgde indruk†aan de woning en de koper krijgt het gevoel dat†zware verbouwingswerken niet meer nodig zijn. De zolderruimte zal automatisch meer verzorgd overkomen.
 • Verwijder oneffenheden en blazen op een plat dak.
 • Herstel scheuren en oneffen vloeren.
 • Breng je tuin in orde.†Maai†het gras, verwijder afgevallen bladeren, reinig vijvers en snoei je hagen en struiken.
 • Verwijder groenafzetting op buitenmuren en†behandel zeker en vast visuele sporen van waterschade.

Geef positief advies aan de koper

Help de koper bij het bekijken van de woning. Steek ernstige gebreken niet weg, maar help de potentiŽle koper met een bruikbare en goedkope†oplossing. Door het opruimen van de woning, zal de koper een beter zicht hebben over de mogelijkheden van de woning.†Adviseer hem dat het mogelijk is om later een veranda te plaatsen, dat het schrijnwerk nog een aantal jaren zonder problemen†kan meegaan, dat de woning indien mogelijk onder klein beschrijf†valt of†dat de woning gunstig is gelegen†ten opzichte van†openbaar vervoer, scholen, bakkers, slagers en supermarkten.

Tot slot

Bij de verkoop van je huis is het belangrijk dat de eerste indruk bij een toekomstige koper goed is. Met†een beperkt†budget en weinig tijd kan je heel wat verbeteringen doorvoeren.†De verkoopprijs en de interesse van potentiŽle kopers kan je gevoelig doen stijgen door kleine maar visuele ingrepen.

Plan tijdig de werken die je wenst uit te voeren. Veel succes.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur