wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Huis of woning verkopen

Hoe verkoop ik mijn woning?

Indien je je woning wenst te verkopen, dan kan je dat via verschillende kanalen. Het internet heeft ervoor gezorgd dat je je huis te koop kan aanbieden vanuit je luie zetel. Maar er zijn ook andere manieren.

De vastgoedmakelaar

Je kan je woning laten verkopen door een erkende vastgoedmakelaar. Deze moet aangesloten zijn bij het B.I.V. (Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars). Dergelijke makelaars hebben van het B.I.V. een erkenningsnummer gekregen en staan op de website van het B.I.V. Meer tips vind je in Hoe kies je een goede vastgoedmakelaar?

Je woning verkopen via het internet

Tegenwoordig zijn er tal van internetsites waarop je je immozoekertjes kan plaatsen. In sommige gevallen kan dat zelfs gratis. Al wat je moet doen, is je kosteloos registreren. De kwaliteit, de actualiteit en het bereik van dergelijke sites zijn uiteraard zeer belangrijk. Hoe meer bezoekers de site heeft, hoe meer je pand in de kijker staat. Soms is het beter om een kleine financiŽle investering te doen en je zoekertje op een (betalende) site te plaatsen met een groter bereik.
Verkoop jouw huis via Immoweb >
Verkoop jouw huis via Hebbes >
Verkoop jouw huis via Cherza>

Maak ook gebruik van zoektermen in zoekrobots of searchengines zoals Google, MSN Search en AltaVista. Doe zelf de test en geef bijvoorbeeld via Google de term 'huizen te koop' in. Je kan je zoekertje best plaatsen op de sites die in de bovenste zoekresultaten verschijnen. Uiteraard kan je zelf spelen met verschillende zoektermen zoals 'huis te koop', 'vastgoed te koop', 'immo', enzovoort.

Zelf je woning verkopen via dagbladen en magazines

Veel magazines en tijdschriften bieden de mogelijkheid om immozoekertjes te plaatsen. Meestal hebben dergelijke offline media een eigen versie online staan. Zo verschijnen de zoekertjes uit de Streekkrant ook op Easy.be. Sommige aanbieders plaatsen het zoekertje gratis online als je het betalend in de krant plaatst. Plaats je pand steeds in regionale weekbladen, dat brengt de meeste potentiŽle kopers op.

Belangrijk om in gedachten te houden is dat veel oudere mensen niet zoeken via het internet. Het is dan ook belangrijk dat je het pand zowel online als offline aanbiedt! Zoekertjes met foto vallen ook meer op. Uiteraard ga je daar iets meer voor betalen.

Je woning staat te koop? Zet het in de kijker!

Plaats een affiche 'huis te koop' op een opvallende plaats. Fluorescerende kleuren vallen meer op dan neutrale. Geef zoveel mogelijk gedetailleerde informatie over je woning. Hoe gedetailleerder de informatie, hoe beter het vastgoed aan het profiel van een potentiŽle koper zal beantwoorden. Indien je woning ver van de straatkant is gelegen, plaats je best een affiche op een bord, dichtbij het voetpad of de straatkant in de kijkrichting van de voorbijganger. Over het algemeen zijn het immers de mensen uit je buurt die de meeste interesse zullen tonen voor je woning.

Schreeuw het van de daken

Vertel aan zoveel mogelijk vrienden, familie en kennissen dat je huis te koop staat. Zij kunnen zorgen voor gratis mond-aan-mondreclame. Het uitdelen van kleine strooifolders in de brievenbussen van je buurt, is eveneens een goed idee. Misschien kan de baas van je stamcafť ook een belangrijke schakel in de ketting zijn? Laat je gezond verstand werken en kies zelf de geschikte manier van werken.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur